Δερματολόγοι Λάρισα

ΑΛΗΦΑΚΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Β.
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Θεσσαλίας

τ. Επιμελήτρια Παν/κου Νοσοκομείου Λωζάνης CHUV, Ελβετία

Δ: Μανδηλαρά 22, τ.κ 41222, Λάρισα
T: 2411811353 | 6972353567
E: dalifakioti@gmail.com

Δήμητρα Βασ. Αληφακιώτη

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος | Λάρισα
υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Θεσσαλίας
τ. Επιμελήτρια Παν/κου Νοσοκομείου Λωζάνης CHUV, Ελβετία

 

Το ιατρείο διαθέτει έναν σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς για πλήρη κλινική δερματολογική εξέταση, διενέργεια δερματολογικών μικροεπεμβάσεων καθώς και αισθητικών παρεμβάσεων.

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Θεραπεία Ακμής, Ψωρίαση, Παιδοδερματολογία, Ψηφιακός έλεγχος σπίλων-χαρτογράφηση, Αυτοάνοσες Παθήσεις του Δέρματος, Παθήσεις τριχών-ονύχων, Θεραπεία Ονυχομυκητίασης, Μυρμηγκιές, Κονδυλώματα, Θηλώματα

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

  • Αποτρίχωση σώματος κορμού με LASER ALEXANDRITE
  • FRACTIONAL LASER
  • BOTOX
  • Εμφυτεύματα Υαλουρονικού οξέος
  • Μεσοθεραπεία, μπούστερ μεσοθεραπείας προσώπου
  • Μεσοθεραπεία σώματος
  • Χημικό Peeling
  • Καθαρισμός προσώπου - δερμοαπόξεση με διαμάντι
  • Θεραπεία Πανάδων-μελάσματος
  • Μη ενέσιμη βιοανάπλαση για εντατική αντιγήρανση.

 

Ωράριο Λειτουργίας Ιατρείου

 Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή

 9:30 - 14:00 & 18:00 - 20:30

Τρίτη - Πέμπτη

9:30 - 15:00 & απόγευμα κατόπιν ραντεβού

Σάββατο: Κατόπιν ραντεβού

Κυριακή: Κλειστά

 

Βιογραφικό Ιατρού

Η ιατρός κυρία Αληφακιώτη Δήμητρα του Βασιλείου γεννήθηκε στη Λάρισα. Το 2002 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων (βαθμός απολυτηρίου 19,8).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της και στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus είχε μεταβεί για έξη (6) μήνες για εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Louis Pasteur στο Στρασβούργο και για ένα (1) μήνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Τουλούζης. Υπήρξε ενεργό μέλος στις διάφορες δραστηριότητες της Ελληνικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) όπως η ιατρική ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος και η ενεργή συμμετοχή στα επιστημονικά συνέδρια, όπως επίσης και των διεθνών ανταλλαγών φοιτητών Ιατρικής (HELMSIC).

Η ιατρός αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 2008 με βαθμό Λίαν Καλώς.

Το 2009 μετέβη στην Ελβετία όπου εργάστηκε στο Διακαντονικό Νοσοκομείο της Μπρουά (Hôpital Intercantonal de la Broye, Payerne) και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάννης, (Centre Hospitalier Universitaire Vaudois - CHUV) ως ειδικευόμενη ιατρός Παθολογίας από το 2009-2014. Το 2014 μετά από εξετάσεις στον Ελβετικό Ιατρικό Σύλλογο απέκτησε τον τίτλο της Ιατρικής ειδικότητας της Εσωτερικής Παθολογίας και εργάστηκε, πλέον ως επιμελήτρια στα προαναφερθέντα Νοσοκομεία.

Το 2017 επέστρεψε στην γενέτειρα της τη Λάρισα και ξεκίνησε την ειδικότητα της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας στη Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

H αγάπη της για την ειδικότητα της Δερματολογίας καθώς και η πολυετής κλινική εμπειρία της στην Εσωτερική Παθολογία σε Νοσοκομεία της Ελβετίας ήταν το έναυσμα για διερεύνηση των δερματικών παθήσεων εις βάθος και ο λόγος για να ασχοληθεί με το αντικείμενο και σε ερευνητικό επίπεδο. Εκπονεί την διδακτορική της διατριβή στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο αντικείμενο της ψωρίασης με επιβλέπουσα την Καθηγήτρια-Διευθύντρια της Δερματολογικής Κλινικής, Καθηγήτρια Κυρία Αγγελική Βικτωρία Ρουσσάκη-Σούλτσε.

Κατά την περίοδο της εκπαίδευσής της στην Δερματολογική Κλινική του Παν/κού Νοσοκομείου Λάρισας συμμετείχε ως ερευνήτρια σε διάφορες κλινικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην κλινική.

Επιλέγη ανάμεσα σε Έλληνες και Ευρωπαίους συναδέλφους ειδικευόμενους δερματολόγους για να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τις εφαρμογές λέιζερ στην Δερματολογία, στην Γενεύη το 2018, και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό σεμινάριο της Δερματοχειρουργικής, στην Θεσσαλονίκη το 2019, που διοργανώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας.

Συμμετείχε με εργασίες και πόστερ σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά δερματολογικά συνέδρια και είναι συγγραφέας άρθρων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Τέλος έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει τακτικά να παρακολουθεί μετεκπαιδευτικά σεμινάρια της κλινικής δερματολογίας, της παιδοδερματολογίας της δερματοσκόπησης, και της αισθητικής δερματολογίας.

Η ιατρός είναι μέλος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ελβετικού Ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Δερματολογικής Αφροδισιολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Aκαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, και της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοσκόπησης

Η αγάπη για την επιστήμη της και τους ασθενείς της σε συνδυασμό με την πολυετή κλινική της εμπειρία, διασφαλίζουν ένα άριστο επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών. Ασχολείται με όλο το φάσμα την Κλινικής Δερματολογίας σε ενήλικες και παιδιά.

Το ιατρείο διαθέτει έναν σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς για πλήρη κλινική δερματολογική εξέταση, διενέργεια δερματολογικών μικροεπεμβάσεων καθώς και αισθητικών παρεμβάσεων.

 

Instagram


30329