Αρτοποιεία | Φούρνοι Λάρισα

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ...από το 1871
Αρτοποιείο | Φούρνος
Προιόντα Ζαχαροπλαστικής | Coffee Shop

Δ: Παπαναστασίου 33, τ.κ 41222, Λάρισα
T: 2410530822 |

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ...από το 1871

Το αρτοποιείο ιδρύθηκε από τον παππού μου ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΝΤΑΝΙΑΔΗ το έτος 1871 στη Λάρισα και επί της οδού Βασ. Σοφίας 33 η οποία μετονομάσθηκε σήμερα σε Αλ. Παπαναστασίου. Αυτός καταγόταν από την Ήπειρο και συγκεκριμένα από τα Ζαγοροχώρια, που τα χρόνια εκείνα ήταν υπό την κατοχή των Τούρκων. Μετά από πολλές περιπέτειες έφυγε από την πατρίδα του διωκόμενος από τους Τούρκους και εγκαταστάθηκε στη Λάρισα όπου και άνοιξε το πρώτο αρτοποιείο.

Διακρίθηκε για τα προϊόντα του τα οποία έγιναν πανελληνίως γνωστά και ανέλαβε για την αιτία αυτή την προμήθεια της βασιλικής αυλής με προϊόντα, κατόπιν εντολής του τότε βασιλέως Κωνσταντίνου και για το λόγο αυτό του απονεμηθεί ο τίτλος του προμηθευτού της βασιλικής αυλής με ημερομηνία 1902 που υφίσταται στο αρτοποιείο. Επίσης ανέλαβε και την προμήθεια του ελληνικού στρατού με γαλέτα στους βαλκανικούς πολέμους. Για διαφόρους στρατιωτικούς αγώνες του απονεμηθεί ο τιμητικός μεγαλοσταυρός του βασιλέως.

Έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις και το έτος 1905 έλαβε το πρώτο χρυσό βραβείο. Το έτος 1934 απεβίωσε από ελονοσία που εκείνη την εποχή θέριζε τη Λάρισα. Μετά το θάνατό του την επιχείρηση ανέλαβε ο γιος του Δημήτριος Αντωνιάδης που και αυτός συνέχισε με τον ίδιο ζήλο, λαμβάνοντας μέρος σε πολλές εκθέσεις στις οποίες πήρε χρυσά βραβεία πάντα πρώτα.

Το έτος 1971 απεβίωσε από ανίατη ασθένεια και το ιστορικό πλέον αρτοποιείο ανέλαβε ο υιός και εγγονός του πρώτου ιδρυτού Γεώργιος ΑντωνιάδηςΑυτός ανέλαβε μια βαριά κληρονομιά γιατί το αρτοποιείο πήρε πλέον τον τίτλο του ιστορικού αρτοποιείου της Θεσσαλίας και όλης της ΕλλάδοςΣυνέχισε και αυτός με ζήλο και μεράκι φτάνοντας σήμερα τα πρώτα χρυσά βραβεία στην επιχείρηση στον αριθμό 25. Έξι τιμητικές πλακέτες και εύφημη μνεία πολλών φορέων.

Σήμερα το αρτοποιείο λειτουργεί στην ίδια θέση (κεντρική πλατεία) έχει και μια μορφή μουσείου, γιατί εκτός της ημερήσιας παραγωγής (ψωμί όλων των τύπων, μεγάλη ποικιλία βουτημάτων, κουραμπιέδων κλπ.) μέσα στο κατάστημα σε όλους τους τοίχους υπάρχουν διπλώματα, μετάλλια, αποσπάσματα του Τύπου γενικά και έπαινοι απλών ανθρώπων από τα βιβλία εντυπώσεων των διαφόρων εκθέσεων. Στην πρόσοψη του καταστήματος υπάρχει η βιτρίνα που είναι διακοσμημένη με όλα τα καλλιτεχνήματα αρτοσκευασμάτων όπως: καλαμπόκια, κιθάρες, καρδιές, αυτοκινητάκια και διάφορα αρτοκαλλιτεχνήματα από την πρώτη έκθεση αρτοποιίας το έτος 1970 στο Ζάππειο που είχαμε πάρει και εκεί το πρώτο βραβείο και το βραβείο μετά χρυσού μεταλλίου της παγκόσμιας οργάνωσης προόδου και πολιτισμού.

Το έτος 2003 η σκυτάλη παραδόθηκε στην τέταρτη γενιά στην κόρη μου Ευαγγελία που μαζί με το σύζυγο της Βασίλειο Κυρίτση συνεχίζουν τη λειτουργία του ιστορικού πλέον φούρνου της Λάρισας. Έως σήμερα όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η αρτοποιία μας κατέκτησε 25 ΧΡΥΣΑ ΒΡΑΒΕΙΑ διαφόρων Διεθνών Εκθέσεων 6 τιμητικές πλακέτες και εύφημες μνείες. Μεταξύ αυτών ‘’1970’’ το χρυσό μετάλλιο της παγκόσμιας οργάνωσης προόδου και πολιτισμού.

1994 : ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ ΑΠΟ:
ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (1992)
ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (1994)
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (1997)
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (1998)
Και το 2005 (ΙΟΥΝΙΟΣ) από τον παγκόσμιο οργανισμό UNESCO : ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΟΥ.

Αυτά εν ολίγοις η ιστορία του αρτοποιείου αυτού η οποία συνεχίζεται με τον ίδιο ζήλο.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ 5η ΓΕΝΙΑ!

22974