Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι Λάρισα

Δρ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΤΣΟΓΡΙΔΑΚΗ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
M.Sc. Βιοτεχνολογίας, Τμήμα Βιοχημείας

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δ: Κούμα 37, τ.κ 41223, Λάρισα
T: 2410532660 (Λάρισα) | 2493022115 (Ελασσόνα) | 6972720328
F: 2410532660
E: info@katsogridaki.gr
W: katsogridaki.gr

Δρ Γεωργία Κατσογριδάκη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
M.Sc. Βιοτεχνολογίας, Τμήμα Βιοχημείας
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας με ερευνητική εργασία σχετικά με τα επίπεδα λεπτίνης σε παχύσαρκους και λιπόσαρκους, και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα Διπλωματικής Διατριβής «Επίδραση της λαπαροσκοπικής επιμήκους γαστρεκτομής, στο διατροφικό προφίλ και στη θρέψη του ασθενούς».

Στα πλαίσια της διδακτορικής διατριβής, παρακολουθεί πάνω από 700 ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε χειρουργείο παχυσαρκίας, από το 2011 έως σήμερα.

Με την ιδιότητα της Βαριατρικής Διατροφολόγου είναι μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας (International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders – IFSO που είναι επιστημονικός οργανισμός που συγκεντρώνει χειρουργούς και συναφείς ειδικότητες, όπως νοσηλευτές, διαιτολόγους, διατροφολόγους, ψυχολόγους, παθολόγους, ενδοκρινολόγους, αναισθησιολόγους, γαστρεντερολόγους κ.α. που εμπλέκονται στη θεραπεία των νοσογόνα παχύσαρκων ασθενών.

Εργάζεται ως ιδιώτης διαιτολόγος ενώ έχει διατελέσει και εκπαιδευτικός στα ΤΕΙ Λάρισας. Από το 2015 έως σήμερα διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου Θεσσαλίας με τίτλο «Κλινική Διατροφή». Η εμπειρία της περιλαμβάνει και τη διαχείριση κλινικών περιπτώσεων, δεδομένου ότι έχει διατελέσει συνεργάτιδα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ενώ από το 2010 είναι επιστημονική συνεργάτιδα της χειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Ιασώ Θεσσαλίας.

Ασχολείται με τη διατροφογενετική, δηλαδή την μελέτη των γονιδίων για την κατάρτιση εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής. Η διαδικασία λήψης δείγματος είναι ανώδυνη και αναίμακτη και πραγματοποιείται στο διαιτολογικό γραφείο. Για την επεξεργασία των αποτελεσμάτων συνεργαζόμαστε με την Εμβιοδιαγνωστική καθώς και με κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα στην Ελλάδα (Ιατρική Κρήτης) αλλά και διεθνώς. Η εξέταση πραγματοποιείται στο διαιτολογικό γραφείο της Γεωργίας Κατσογριδάκη κατ’ αποκλειστικότητα στη περιοχή Θεσσαλίας.

Οι σπουδές της περιλαμβάνουν επίσης κατάρτιση στην ομοιοπαθητική, δεδομένου ότι έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα σπουδών της Εθνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας. Εν εξελίξει δε βρίσκονται οι μεταπτυχιακές της σπουδές στην ομοιοπαθητική, στο Hahnemann College of Homeopathy στη Μεγάλη Βρετανία.

Επίσης έχει εκπαιδευτεί στην αρχαία Ελληνική Ιατρική & στον ελληνικό βελονισμό & ηλεκτροβελονισμό.

Έχει συνεργαστεί με δύο κέντρα εστίασης για την κατάρτιση διαιτητικών μενού.

Έχει ολοκληρώσει σπουδές στο Διατμηματικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Παρασκευή Καλλυντικών Σκευασμάτων & Σαπώνων» με στόχο την δημιουργία δικής της σειράς περιποίησης με θεραπευτικές ιδιότητες.

Εξειδικευμένη μεταβολική διαιτητική αγωγή για:

  • Φυσιολογικές καταστάσεις
  • Παιδιά & Εφήβους
  • Παχυσαρκία
  • Εγκυμοσύνη & Θηλασμός
  • Αθλητές
  • Ειδικές παθολογικές καταστάσεις
  • Διαταραχή πρόσληψης τροφής (βουλιμία - ανορεξία)
  • Διατροφή μετά από βαριατρικές επεμβάσεις

 

www.katsogridaki.gr

733