Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι Λάρισα

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ, MSc
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
MSc, Διατροφή στην Υγεία και τη Νόσο

Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Ιατρικής

Υπ/νος: Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Δ: Μανδηλαρά 46, τ.κ 41223, Λάρισα
T: 2410288861 | 6973394310
E: nutritionist.pap@gmail.com

Πηνελόπη Παπαδοπούλου, Msc

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Πηνελόπη Παπαδοπούλου ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το κομμάτι της διαιτολογίας ήταν το 2010 όταν άρχισε να φοιτά στη σχολή Διατροφής και Διαιτολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας. Στην πτυχιακή της μελέτη ασχολήθηκε με το παρεμβατικό πρόγραμμα διατροφικής αγωγής για την αντιμετώπιση των εκφυλιστικών παθήσεων “Συμμαχία Για την Υγεία”, με παράλληλη πρακτική άσκηση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας όπου και για πρώτη φορά ασχολήθηκε με το κλινικό κομμάτι της διαιτολογίας.

Σε συνέχεια των σπουδών της, έγινε δεκτή το 2017 στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Διατροφή στη Υγεία και τη Νόσο” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου και αποφοίτησε το 2019. Μέσω του μεταπτυχιακού τίτλου, αφενός διεύρυνε τις γνώσεις της σχετικά με τη διαιτητική αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, αφετέρου εντρύφησε μέσω της διπλωματικής της εργασίας στο αντικείμενο “Εναλλακτικές και Συμπληρωματικές Μέθοδοι στην Περιτοναϊκή Κάθαρση – Αλληλεπίδραση με τη Διαιτητική Αντιμετώπιση”.

Την προσπάθεια αυτή της συνεχούς βελτίωσης και μάθησης, ενισχύει η συμμετοχή της ως ομιλήτρια σε ημερίδες σχετικές με τη διατροφή, η συνεργασία της με ιδιαίτερες διατροφικές ομάδες, όπως αθλητικοί σύλλογοι παιδιών, ενηλίκων αλλά και η κατηγορία των υπερήλικων, η παρακολούθηση συνεδρίων και σχετικών σεμιναρίων καθώς και η πρόσφατη συμμετοχή της στην εμπορική έκθεση CIIE 2019 ως σύμβουλος διατροφής και διατροφικής αξίας της μεσογειακής διατροφής, Shanghai, Κίνα, Νοέμβριος, 2019.

 

Διατροφική νοημοσύνη στην καραντίνα (Άρθρο της Πηνελόπης Παπαδοπούλου, Msc στο larissanet.gr)

Facebook | Instagram | LinkedIn

30043