Αρτοποιεία | Φούρνοι Λάρισα

ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ
Αρτοποιείο | Φούρνος
Προιόντα Ζαχαροπλαστικής

Υπ/νος: Πουρνάρας Στέλιος
Δ: Υψηλάντου 1 (1ο Κατάστημα) | Ηπείρου & Καραθάνου (2ο Κατάστημα), τ.κ 41223, Λάρισα
T: 2410239609 (1ο Κατάστημα) | 2410610609 (2ο Κατάστημα) |

Στον συγκεκριμένο φούρνο αλλά και στο ουσιαστικό «ζύμωση» εμπεριέχεται μία ολόκληρη φιλοσοφία για το ψωμί. Αν το μυαλό σου συνειρμικά ανατρέξει μέχρι τον όρο «πολιτικές ζυμώσεις» και καταφέρει να ταυτίσει τον όρο με την ονομασία της επιχείρησης, τότε αυτόματα καταλαβαίνει πως και το ίδιο το ψωμί απαιτεί μία σειρά διεργασιών, από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση του.

Μία λογική που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το επιφανειακό ρήμα «ζυμώνω», αλλά με μια ολόκληρη διαδικασία που ξεκινάει από την επιλογή των υλικών, από το πως θα δέσουνε μεταξύ τους, από τον τρόπο εκτέλεσης της συνταγής, την τεχνογνωσία, τον χρόνο που θα δοθεί στο προϊόν, τον χώρο υλοποίησης, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα παρουσιαστεί το τελικό αποτέλεσμα στο καταναλωτικό κοινό.

Η παράδοση χρονολογικά ξεκινάει από το 1980 με τον γιό της οικογένειας Πουρνάρα να μαθαίνει και να αγαπά τον μαγικό κόσμο του ψωμιού από παιδική ηλικία. Το 2000 αναλαμβάνει επισήμως τα ηνία της επιχείρησης και κάποια χρόνια μετά αποφοιτά με βαθμό άριστα από την κρατική σχολή αρτοποιίας της Γερμανίας. Από αυτή την εμπειρία προκύπτει και ένα μεγάλο ντοσιέ με συνταγές και μεθόδους παρασκευής.

Τα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας εντοπίζονται από το ψωμί μέχρι τις μπάρες δημητριακών. Τα λειτουργικά τρόφιμα σε καθημερινή βάση εξυπηρετούν διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων και οι κωδικοί συμβατικών προϊόντων από τις χειροποίητες πίτες μέχρι τα γερμανικά berliners στολίζουν κυριολεκτικά με την παρουσία τους τις βιτρίνες του καταστήματος.

Σύγχρονος χώρος, αποτέλεσμα χειροποίητης κατασκευής με άμεση οπτική επαφή για τον πελάτη χωρίς ωστόσο να έχει ο ίδιος πρόσβαση αφής στα προϊόντα. Το μαύρο χρώμα επιλέχθηκε ως κύριο φόντο δημιουργώντας την πιο ωραία χρωματική αντίθεση ανάμεσα στις σκούρες επιφάνειες και στο ανοιχτό χρώμα του ψωμιού.

Breakfast tip: Ψωμί του τοστ με γάλα και βούτυρο, μπάρες δημητριακών που δεν είναι μείγμα αλλά αυθεντική συνταγή, ποικιλία σε σάντουιτς, χειροποίητες πλαστές πίτες.

 

Κείμενο/Φωτογραφίες: larisaout.gr | Αφιέρωμα | Φούρνοι Νέας Γενιάς

24115