Ταβέρνες Λάρισα

Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ
Παραδοσιακή Ταβέρνα στον Αμπελώνα Λάρισας

Υπ/νος: Γκόλτσιος Δημήτριος
Δ: Θερμοπυλών 71, Αμπελώνας, τ.κ 40400, Λάρισα
T: 2492032345 | 6974311720
E: tavostel@otenet.gr
W: tavernatousteliou.gr

Η Ταβέρνα του Στέλιου

Ταβέρνα στον Αμπελώνα Λάρισας

Η «Ταβέρνα του Στέλιου» βρίσκετε στον Αμπελώνα της Λάρισας σε ένα καταπράσινο μέρος δίπλα σε παιδική χαρά. Η ταβέρνας μας είναι μια γευστική απόδραση από τα συνηθισμένα με καθημερινά γεύματα μέσα από αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές, με φρέσκα υλικά όπου σας ταξιδεύουν στα παλιά τα χρόνια.

Η «Ταβέρνα του Στέλιου» είναι στο ίδιο μέρος από το 1929 και στο ξεκίνημα του ήταν μεζεδοπωλείο – μπακάλικο, ένα είδος μπακαλοταβέρνας. Σιγά σιγά προστέθηκαν στο χώρο 4 μικρά τραπεζάκια, για να εξυπηρετούν τους φίλους και γειτόνους που θέλουν να δοκιμάσουν το κρασάκι και το τσίπουρο που έφτιαχνε ο ίδιος ο Στέλιος. Ήταν οι δικοί του «γευσιγνώστες» που εμπιστεύονταν το μεράκι του και σεβόταν τον κόπο του.

Αγαπητός φίλος και μερακλής ο Στέλιος έγινε ιδιαίτερα αγαπητός και στον ευρύτερο κύκλο, όταν έγινε γνωστό ότι σε ένα μαγαζάκι κάπου στον Αμπελώνα, φτιάχνουν τον καλύτερο μπακαλιάρο. Έσπευσαν τότε και από τις γύρω περιοχές να γνωρίσουν τον περίφημο Στέλιο και την ιδιαίτερη συνταγή που έφτιαχνε τον τέλειο μπακαλιάρο. Κάτι που σήμερα υπερήφανα μαρτυρεί το ευρύτατο πελατολόγιο του μαγαζιού απ’ όλη την Ελλάδα- χωρίς αυτό να θεωρηθεί υπερβολή.

Η «Ταβέρνα του Στέλιου» είναι μια οικογενειακή υπόθεση, διατηρώντας την αυθεντικότητα και τη γνώση των συνταγών της. Η γνώση σε συνδυασμό με το μεράκι και την ικανότητα να μετατρέπει κανείς τις πρώτες ύλες σε αγνά προϊόντα όπως κρασί, ξύδι, μαρμελάδες και σπιτικά γλυκά κουταλιού, τα οποία μπορεί να γευτεί κάθε εκλεκτικός ουρανίσκος, έχει ως αποτέλεσμα τις αυθεντικές γεύσεις χωρίς δήθεν, χωρίς κάπως…. χωρίς πομπολογίες, απλές γεύσεις σαν κι αυτές που μας μεγάλωσαν.

Η κληρονομιά γης που άφησε η οικογένεια απέδωσε σταφύλια παλιών «ξεχασμένων» ελληνικών ποικιλιών, που μετατρέπονται σε βαρελίσιο κρασί που ωριμάζει σε ξύλινα βαρέλια, στο μικρό οινοποιείο της οικογένειας.

Στην «Ταβέρνα του Στέλιου» βρίσκει κανείς εκλεκτούς μεζέδες, μαγειρευτά φαγητά, βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές. Η κουζίνας μας εμπλουτίστηκε με τα χρόνια, με γεύσεις και διατηρώντας την παλιά συνταγή του σπάνιου μπακαλιάρου κάνοντας τους παλαιότερους να νοσταλγούν και τους νεότερους να αποδέχονται αυτή την σπάνια κληρονομιά. Ο χώρος μας ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε διατηρώντας την παλιά αίγλη του και τις μνήμες του παρελθόντος.

Γι’ αυτά όλα φροντίζει πλέον ο συνεχιστής της ιστορίας, ο γιος και ιδιοκτήτης πλέον της ιστορικής Ταβέρνας του Στέλιου, ο σεφ Δημήτριος Γκόλτσιος. Ο οποίος πέρασε από τα «εκπαιδευτήρια» της γεύσης των Αθηνών, και άριστα μαθητεύσας, καταλάγιασε στο δικό του εργαστήρι για γευστικές αναζητήσεις.

Στην «Ταβέρνα του Στέλιου» θα γευθείτε παραδοσιακές γεύσεις με αγνά πάντα υλικά όπως το ξύδι, το κρασί, το ελαιόλαδο και κηπευτικά δικής παραγωγής. Οι γεύσεις μας θα ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας όχι γιατί έχουν κάτι το εξεζητημένο, αλλά γιατί είναι καλόμαγειρεμένα και φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη. Ακόμη και τα πιο μοντέρνα πιάτα μας και πιο τα εξεζητημένα είναι και αυτά φτιαγμένα με αγνά υλικά ώστε να μην ξενίζουν στο όλο σύνολο του γευστικού μενού μας. Στόχος μας είναι να ευχαριστηθείτε τα πιάτα μας και οι στιγμές που θα περάσετε μαζί μας να μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη σας.

Το Ωράριο Λειτουργίας μας:

Τρίτη – Παρασκευή: 19:00 – 00:00

Σάββατο – Κυριακή: 12:00 – 17:00 & 19:00 – 00:00

29235